понедељак, 22. фебруар 2010.

"Нико не може да брани мени и мојој браћи и сестрама у вери, када ми називамо грехом то, што са тако назива и у Речи Божјој"



"Црква треба да се односи са љубављу и саосећањем  према сваком човеку, у том смислу и грешнику, кога волимо, мрзећи његов грех . При томе ми, православни хришћани, не можемо да отступамо од учења која се налазе у Библији и апостолској традицији.
 
Сагласно том учењу, као грех се спомиње не само ова појава, него и супружанско неверство, насилне полне везе, сексуална експлоатација жена и многи други поступци, као што ми је познато из мог пастирског искуства.

Неко може сматрати другачије. И никога не треба дискриминисати због убеђења или посебности  личног живота.
 
Али исто је тако тачно да нико не може да натера мене или моје браћу и сестре по вери да ћутимо и када називамо грехом то, што се тако зове и у Божјој речи.

Ако се негде поведе нападна пропаганда хомосексуализма, која се одвија углавном међу омладином, имамо право да пред друштвом поставимо питање: "Размислите, шта трба подржавати на нивоу политике и права, а шта не."

Када су у Москви упорно хтели да одрже параду хомосексуализма, рекли смо да је то пропаганда и реклама греха. То је болест, мењање човекове личности. Постоје такве промене личности, као што је клептоманија, па нико то не афирмише и одобрава. Геј-парада је реклама начина живота, којег тако зову лица, која су далеко од њега."



Блаженопочивши Патријарх Алексеј II

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Основни подаци о мени

Пратиоци