недеља, 21. март 2010.

Како се немачка девојчица Кјара сусрела са Патријархом+
Клаус и Кјара
За време једног дежурства у Успенском сабору Московског Кремља, упознао сам се са Немцем, који је допутовао са ћерком у Русију да ради Васкрса. Нико не би обратио пажњу на њега да није свуда "залазио" са својим фотоапаратом и наивним изразом лица.
Искрено говорећи, мало сам се збунио јер нисам очекивао такав одговор - зар у Европи одмах говоре своје име? Нисам се могао тренутно присетити ни пар енглеских речи, па сам га благо померио у страну и наставио са својим послом.
Клаус се показао као јако срдачан и пријатан при разговору, мало је причао о себи и кћерки, показивао фотографије и обећао да ће ми поштом послати најлепше снимке. Мој нови познаник поделио је са мном жељу: жарко је желео да његову ћерку Марију (Кјару) благослови Његова Светост. Не знам зашто, пожелео сам да му помогнем и одлучио да је доведем до Патријарха (обично одбијам такве молбе).

Нисмо могли да се пробијемо кроз обезбеђење и Марија се вратила оцу. Тако нам је први покушај пропао. Скупивши храброст, пришао сам Његовој Светости у олтару и дрхтећи као прут на ветру прозборио:

"Ваша Светости, један од данашњих верника, који је допутовао из Немачке, јако би желео да благословите његову кћер. Дозволите да приђем са њом, када будете излазили..."

"Да, наравно..."

Али,  поново су широка плећа обезбеђења остала препрека, то им је дужност, зашто их кривити.

Клаус се збунио, али је поново повратио свој добродушно-наивни изглед. Разменили смо адресе, поздравили се, и на томе се, изгледа, све завршило.

Ових дана, добих писмо, које сам дуго чекао:


I send you the best photos for you. 
Yes, finally the miracle happend: 
Chiara met the Patriarch! 

God bless you so much!
United in prayer
                                 Klaus and Chiara  


Шаљем Вам најлепше фотографије.

Чудо се, најзад догодило: Кјара се сусрела са Патријархом!

Господ Вас благословио!

Са Вама у молитви, Клаус и Кјара.

Кјара и Његова Светост Патријарх Кирил


Превод за Поуке.орг - Оливера

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Основни подаци о мени

Читаоци